Logo 20

آشنایی با نکات مهم در طراحی دستگاه آب شیرین کن صنعتی

امروزه کمبود آب یکی از مهمترین دغدغه افراد جامعه می‌باشد زیرا تمام آب‌های شیرین آلوده است. به همین دلیل چاره دیگری جزء تصفیه آب نیست و حتماً باید روشی مقرون به صرفه پیدا کرد تا این مشکل رفع شود. دستگاه آب شیرین کن که به آن دستگاه تصفیه آب صنعتی نیز گفته می‌شود یکی از نکات مهم در طراحی آب شیرین کن صنعتی استفاده از ممبران‌های غشایی و فرایند اسمز معکوس، که آلودگی‌ها، نمک‌ها، املاح مختلف، شوری و ناخالصی‌های موجود در آب را تصفیه می‌کند و از بین می‌برد تا آبی شیرین و بدون املاح و قابل استفاده برای انسان و سایر موجودات زنده تولید شود. این دستگاه قابلیت کاهش غلظت آب را دارد، آب را تصفیه می‌کند و رسوب‌گذاری را کنترل می‌کند و مانع خوردگی و از بین رفتن مواد در اثر اکسید شدن می‌شود. دستگاه تصفیه آب صنعتی می‌تواند در روز بیش از ۲. ۵ متر مکعب آب را تصفیه کند و کیفیت نهایی آن را بهبود ببخشد.

دستگاه آب شیرین کن صنعتی
برای اطلاعات بیشتر در مورد دستگاه آب شیرین کن صنعتی کلیک کنید
پاکاب

اجزای تشکیل دهنده دستگاه آب شیرین کن صنعتی

دستگاه آب تصفیه کن صنعتی از پایین‌ترین ظرفیت خود که همان ۵ متر مکعب می‌باشد در شبانه روز شروع می‌شوند و تا ظرفیت‌های بالا استفاده می‌شوند. اما اگر بخواهیم برای این سیستم طبقه‌بندی انجام دهیم می‌توانیم آن‌ها را به گروه‌های خانگی، تجاری و صنعتی دسته‌بندی کرد. از دیگر نکات مهم در طراحی آب شیرین کن صنعتی ، ظرفیت آن است. ظرفیت این دستگاه خانگی روزانه ۲۰۰ لیتر در شبانه روز و دستگاه تجاری تا ۲۰۰۰ لیتر در‌شانه روز و دستگاه صنعتی تا ۵۰۰۰ لیتر در شبانه روز و حتی بالاتر از شبانه روز توانایی تولید آب شیرین را دارد. از مزایای دستگاه آب شیرین کن صنعتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• انرژی کمتری نسبت به سایر روش‌ها استفاده خواهد کرد.
• صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
• از آب تصفیه شده می‌توان دوباره محیط زیست استفاده کرد.
• کارکردن با دستگاه آب شیرین کن صنعتی بسیار آسان می‌باشد.

اجزای تشکیل دهنده دستگاه آب شیرین کن صنعتی

نکات مهم در طراحی آب شیرین کن صنعتی

نکات مهم در طراحی آب شیرین کن صنعتی به صورت زیر است:

اولین نکته:

نوع آب ورودی به دستگاه آب شیرین کن یکی از نکات مهم در طراحی آب شیرین کن صنعتی می‌باشد. تعداد و نوع فیلتر‌های پیش تصفیه به کیفیت آب ورودی سیستم بستگی دارد. سیستم‌های پیش تصفیه باید به صورتی طراحی شوند که مواد رسوبی و آلودگی‌های موجود در آب را حذف نمایند و از ایجاد گرفتگی فیلتر‌های ممبران اسمز معکوس جلوگیری نمایند.

دومین نکته:

دما آبی که از دبی فیلتر ممبران عبور می‌کند بسیار حائز اهمیت است. به این معنی که آب گرم نسبت به آب سرد با سرعت بیشتری عبور خواهد کرد در سیستم آب شیرین کن صنعتی معمولاً برای ثابت نگه داشتن دبی آب از ممبران موتور‌های فرکانس متغیر استفاده می‌کنند. البته این موتور باید با دمای آب تنظیم گردد.

سومین نکته:

سیستم پیش تصفیه به منظور گندزدایی در تصفیه خانه‌های شهری استفاده می‌گردد. عملکرد این سیستم به گونه‌ای است که کلیه مواد آلی و ترکیبات کلردار موجود در آب را فیلتر و جداسازی می‌کند. همچنین در برخی مواقع برای افزایش کیفیت آب و جلوگیری از رسوب‌گذاری از ترکیبات کلسیم و منیزیم بر سطح غشای فیلتر ممبران در بخش پیش تصفیه جزء نکات مهم در طراحی دستگاه آب شیرین کن صنعتی استفاده می‌گردد.

آشنایی با نکات مهم در طراحی دستگاه آب شیرین کن صنعتی

چهارمین نکته:

علاوه بر عوامل ایجاد‌کننده رسوب میکروارگانیسم‌ های موجود در آب می‌توانند به صورت یک لایه بیولوژیکی بر روی غشاء ممبران بنشینند و موجب فولینگ آن شوند. فیلتر ممبران به صورت مارپیچی می‌باشد و تنها آب در یک جهت می‌تواند حرکت نماید. به همین دلیل با بک واش نیز نمی‌توان ممبران را شست. اگر اب ورودی به دستگاه میزان زیادی گرفتگی داشته باشد برای حذف این عوامل از آب می‌توانید از مواد بایو ساید استفاده نمایید. یا در واحد پیش تصفیه آب شیرین کن از فناوری نانو فیلتراسیون استفاده نمایید.

پنجمین نکته:

یکی از نکات مهم در طراحی دستگاه آب شیرین کن صنعتی شاخص sdi، که یکی از شاخص‌های مهم در کیفیت آب به حساب می‌آید. و میزان ذرات معلق و جامدات در آب را نمایش می‌دهد. به همین دلیل به فیلتر ممبراسیون نیاز بیشتری پیدا خواهیم کرد و موجب شست و شو کاهش عمر آن می‌شود به همین دلیل در هنگام طراحی دستگاه آب شیرین لازم است میزان sdi ورودی به طور دقیق اندازه‌گیری گردد.

مراحل تصفیه در دستگاه تصفیه آب صنعتی

نحوه انجام فرایند اسمز معکوس نوعی خاص از فیلتراسیون می‌باشد که از یک غشاء نازک و نفوذ‌پذیر با منافذ کافی برای عبور دادن و تصفیه آب خالص استفاده خواهد شد. یکی دیگر از نکات مهم در طراحی آب شیرین کن صنعتی این است که مولکول‌های بزرگتر مانند نمک حل شده و ناخالصی‌های دیگر مانند باکتری و فیلتر را از آب جدا می‌کند.
همچنین این دستگاه با استفاده از یک پمپ فشار قوی مولکول‌های آب را از صفحات خود عبور خواهد داد و در نهایت آب را با بهترین کیفیت و بدون هیچ نوع آلودگی و املاح تصفیه می‌کند. دستگاه تصفیه آب صنعتی طی مراحلی آلودگی را از بین نمی‌برد و آب را تصفیه می‌کند.

اولین مرحله

اولین مرحله در تصفیه آب پیش تصفیه می‌باشد که درآن تمام آلودگی‌های آب حذف خواهد شد و کاملاً از بین می‌رود. آلودگی‌های موجود در آب شامل: فلزات سنگین، انواع گاز‌ها، املاح معدنی و ذرات جامد معلق می‌باشد و باید حتماً از بین برود تا کیفیت آب و کیفیت عملکرد فیلتر‌های اسمز معکوس افزایش یابند در مرحله اول که پیش تصفیه است از فیلتر کربنی، فیلترشنی، و فیلتر رسوب گیر، فرایند انعقاد و لخته‌سازی، فیلتر خود تمیز شونده اتوماتیک و دستگاه اولترا فیلتراسیون استفاده می‌شود.

دومین مرحله

در مرحله دوم از تصفیه آب استفاده از پمپ‌های فشار بالا می‌باشد. فشاری که ازین پمپ به آب وارد می‌شود موجب می‌شود نمک‌های موجود در آب که در مرحله پیش تصفیه حذف نشدند از بین بروند. پمپ انتخابی بر روی قیمت نهایی دستگاه آب شیرین کن صنعتی تاثیر خواهد گذاشت.
استفاده از فیلتر‌های اسمز معکوس مرحله نهایی تصفیه آب می‌باشد. زیرا با استفاده از این فیلتر می‌توان یون‌ها را حذف کرد و پساب کاهش پیدا می‌کند. این فیلتر در تصفیه آب جزء نکات مهم در طراحی دستگاه آب شیرین کن صنعتی می‌باشد. زیرا این فیلترباید با کیفیت مرغوب انتخاب شود و با طراحی و چیدمان مناسبی در دستگاه قرار بگیرند.
همچنین از آنجایی که سیستم اسمز معکوس دارای تجهیزات گوناگونی می‌باشد قیمت آن نیز می‌تواند متغیر باشد. عواملی که بر روی قیمت دستگاه اسمز معکوس صنعتی تاثیرگذار است عبارتند از: ظرفیت دستگاه، مقدار املاح معدنی ورودی، مقداری املاح معدنی خروجی، درصد بازیافت، نوع برند و تجهیزات مورد استفاده، جنس شاسی، نوع تجهیزات کنترلی می‌باشد.

دستگاه آب شیرین کن

سخن پایانی

“نکات مهم در طراحی آب شیرین کن صنعتی” ، تصفیه آب باید به طور صحیح و اصولی صورت گیرد. اگر این فرایند به درستی انجام نشود. میزان آب خروجی از دستگاه کیفیت خوبی نخواهد داشت و این موضوع موجب خراب شدن زودهنگام دستگاه و اجزای آن و تحمیل هزینه‌های اضافی برای مصرف‌کننده را در برگیرد.

این مطلب رو به اشتراک بگذار...

LinkedIn
WhatsApp
Twitter