تماس جهت مشاوره

۰۲۱-۴۴۰۹۳۶۷۶

بررسی روش‌ های راندمان احیا در دستگاه سختی گیر

دستگاه‌های سختی گیر به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند مقدار سدیم اضافی را به کم‌ترین حد خود برسانند. با این کار میزان نمکی که در نهایت به آب دریاها وارد شده، کم‌تر در نظر گرفته می‌شود. مزیتی که بهبود راندمان محلول احیا کننده به همراه دارد؛ شامل کاهش هزینه‌های عملیاتی و جلوگیری از هدررفتن محلول است. برای افزایش راندمان محلول احیا کننده که منجر به افزایش راندمان دستگاه سختی گیر می‌شود؛ عواملی همچون جریان محلول، میزان نمک، دبی محلول احیا کننده و .‌.. نقش دارند. منظور از راندمان بالا در دستگاه سختی گیر چیست و چه کاربردی دارد؟ آیا شیوه‌های گوناگونی برای تقویت راندمان احیا وجود دارد؟ چه شاخص‌ها و معیارهایی در بالا بردن راندمان دستگاه مورد نظر است؟ در این مقاله قصد داریم با راندمان احیا در دستگاه سختی گیر و موارد تاثیرگذار روی آن آشنا شویم.

بررسی روش‌ های راندمان احیا در دستگاه سختی گیر
دستگاه تصفیه آب صنعتی
برای اطلاعات بیشتر در مورد دستگاه تصفیه آب صنعتی کلیک کنید
پاکاب

راندمان احیا در دستگاه سختی گیر

راندمان احیا در دستگاه سختی گیر  به دو عامل مهم اشاره می‌کند؛ راندمان آب و محلول احیا کننده که از اهمیت بالایی برخوردار هستند. منظور از راندمان محلول احیا کننده، میزان سختی حذف شده است و برای احیا مورد نیاز می‌باشد. فرآیند سختی گیری در دستگاه های سختی گیر بر اساس یک کد تست می‌شوند.

اگر به ازای هر پوند نمک، ۳۳۵۰ گرین به بالا محلول احیا کننده موجود باشد؛ می‌توان اینگونه برداشت کرد که دستگاه سختی گیر راندمان بالایی دارد. در دستگاه سختی گیر، تبادل یونی صورت می‌گیرد. منیزیم و یون‌های کلسیم در این سیستم جای خود را با یون‌های سدیم موجود در رزین عوض می‌کنند. زمانی می‌گوییم رزین اشباع شده است که تمامی یون‌های کلسیم جای خود را با سدیم عوض کرده باشند. بنابراین دستگاه سختی گیر نیاز به احیا دارد که به واسطه محلول احیا کننده انجام می‌گیرد. سدیم کلرید که اغلب آن را با نام نمک خوراکی می‌شناسند؛ به صورت معمول در جایگاه محلول احیا کننده رزین به کار برده می‌شود. یکی دیگر از این محلول‌ها، پتاسیم کلرید است. توجه داشته باشید که فرایند احیا با هر دو مورد از محلول‌های نام برده شده مشابه است و در صورت کلی مسئله تفاوتی ایجاد نمی‌کند. غلظت محلول احیا کننده در ادامه یافتن فرایند از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا میزان سدیمی که در محلول وجود دارد باید بتواند کلسیم و منیزیم قرار گرفته روی رزین را خنثی کند.

فرایند احیا در دستگاه سختی گیر

حال ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که نحوه کارکرد دستگاه سختی گیر چگونه است؟ فنی‌ترین قسمت راندمان احیا در دستگاه سختی گیر ، بازتولید است. زمانی که رزین تمام مواد معدنی سخت را به دام می‌اندازد؛ یک محلول آب نمک باید در سیستم برای تمیز کردن آن تخلیه شود. دستگاه سختی در تصفیه خانه‌ها کمک می‌کند که آب سخت هرگز به خانه‌های شما راه پیدا نکند. سیلندرها به ترتیب و پشت سر هم تمیز شوند و با این کار آبی تمیز و بدون املاح معدنی سنگین در اختیار شما قرار می‌گیرد. میزان آبی که در هر بار احیا مورد نیاز است؛ بستگی به بهره‌وری، اندازه و همچنین طراحی نرم کننده آب دارد. به صورت معمول آبی که برای راندمان احیا در دستگاه سختی گیر مورد نیاز است؛ سه برابر آب نمک تغلیظ شده می‌باشد. در دستگاه‌های سختی گیر، کم‌تر از دو درصد حجم آب به نرم‌کننده‌ها تعلق می‌گیرد. بستر رزین نیاز به تمیز کردن دوره‌ای دارد تا آب با کیفیت در اختیار مردم قرار بگیرد.

فرایند احیا در دستگاه سختی گیر

فیلتر اولتراسوند

دستگاه اولترا فیلتراسیون بر اساس فشار منفی اولتراسونیک فعالیت می‌کند و از جدیدترین سبک‌های دستگاه تصفیه آب صنعتی محسوب می‌ شود. به گونه ای که تنها برخی از کشورهای پیشرفته از آن بهره می‌برند.

دستگاه اسمز معکوس

Ro که به عنوان دستگاه اسمز معکوس شناخته می‌شود یک روش صنعتی برای تصفیه آب محسوب می‌شود که از طبیعت الهام گرفته شده است. دستگاه آب شیرین کن صنعتی با توجه به معضل کمبود آب امروزه کاربردهای گوناگونی دارد. زیرا از این سیستم در کارخانه‌ها و منزل‌ها استفاده بی‌شماری می‌شود.

دلایل استفاده از نمک زدایی صنعتی RO

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات جهان، کمبود آب شیرین است که دردسرهای فراوانی در عرصه صنعت و زندگی روزانه انسان ایجاد کرده است. این محدودیت‌ها نه تنها در تامین آب اشامیدنی بلکه در کشاورزی و تولید دارو، مواد بهداشتی و صنعت نیز به چشم می‌خورد. در مقابل آب دریاها به علت حجم بالای نمک‌ها غیرقابل استفاده هستند که می‌تواند در چرخه طبیعی با آب دریا مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از کارخانه نمک زدایی RO اجازه می‌دهد تا ۹۹.۶٪ از حلال‌ها را در آب حذف و در نهایت آب تازه و خالص را به عنوان خروجی ارائه دهند. اسمز یک فرایند در طبیعت است که در آن آب شیرین به سمت آب شور مهاجرت می‌کند. این فرایند به دفعات به صورت روزانه درون بدن انسان و در کلیه‌ها اتفاق می‌افتد که در طبیعت در فرایند جذب آب از زمین توسط ریشه درختان نیز دیده می شود. اسمز معکوس دقیقا مخالف این فرایند است که در آن آب شور به آب شیرین توسط فشار، یون و نمک در آب توسط یک غشا نیمه نفوذ پذیر حذف می شود.

برای کاهش میزان نمک در آب از روش اسمز معکوس استفاده می‌شود. اسمز معکوس یک فرایند جداسازی فیزیکی است که در آن جریان آب خام به دو جریان آب محصول و جریان آب چگال تقسیم می‌شود. جریان تغلیظ شده, آب شور یا فاضلاب نامیده می‌شود. قیمت دستگاه اسمز معکوس صنعتی با توجه به راندمان، ظرفیت، عملکرد و میزان و نوع استفاده از آن متفاوت است.

دلایل استفاده از نمک زدایی صنعتی RO

سخن پایانی

همان‌طور که در این مقاله بررسی کردیم؛ تقویت راندمان احیا در دستگاه سختی گیر با روش‌های گوناگونی می‌تواند انجام گیرد که در این مقاله به آن اشاره کردیم. راندمان آب و محلول احیا کننده دو نقش اساسی در این عملکرد را بر عهده دارند. محلول احیا کننده، سدیم کلرید و پتاسیم کلرید است. سدیم های این محلول در طی فرایند جایگزین منیزیم و کلسیم رزین می‌شوند. غلظت آبی که در فرایند احیا مورد نیاز است؛ ۳/۱ آب کل مورد نظر در فرایند احیا می‌باشد.

این مطلب رو به اشتراک بگذار...

LinkedIn
WhatsApp
Twitter